You lift my feet of the ground, you make me crazier.

Du är värd så mycket osv


"Du är värd så mycket"

Umeåklotter. Finns massor av det.

Det finns en grupp med människor som är lifesavers. Man blir bara rent och skärt lycklig av att träffa dem. De umgås inte alla i samma krets men på något vis lyckades jag träffa alla utom tre idag, dessa tre som saknades var Ebz, Sally och Diana. (Du hittar deras bloggar HÄR: Ebbas på nyheter24.se/modette/ebbazingmark Sallys på Pessimistisksomfan.blogspot.com och Dianas på Umeasstadsdelar.blogg.se) Sedan träffade jag ett gäng i skolan också som är guld värda!

Började med en urk blä gömma sig under täcket-dag i skolan, allt gick snett. Det enda roliga var första lektionen när vi fyllde i en trivselenkät och därefter satt på facebook och chattade med folk runt en. Vi spammade, det var kul. (Och töntigt) Och jag minns helt ärligt inget mellan det och lunchen, tror vi hade en lektion till. Sedan hade vi dans på idrotten, antar att det gick bra. Eller vänta här nu, vi gick runt med balnomineringslappar till 8BiS och 8B före lunchen, så var det! Älskar 8BiS, de äger. Lunch sen idrott, vi skulle göra egna koreografier och det var roligt. Sedan höll jag på att somna på SO:n när vi såg en film om Stalin, jag som verkligen försökte och ville koncentrera mig! Slöjden var värst, skulle tydligen använda mig av en tvillingnål och jag hade fel pressarfot och jag fick "skägg i brevlådan" för att undertråden trasslade så jag trodde att det skulle dyka upp ett monster när jag satt och trasslade upp sytråd som värst. Fick byta maskin, sprätta upp halva arbetet och göra om, sedan hade jag tydligen använt två olika sömmar men det tänker jag inte ändra DET ÄR MIN EGNA DESIGN DET SKA VARA SÅ. Blev oerhört less på allt fast det (egentligen) var en väldigt bra dag! Hur går sånt där ihop egentligen, hur kan en dag som är bra uppfattas som en urusel kräkless-dag? Hursomhelst var det en himla tur att Amalia väntade nere på stan för annars hade jag dragit täcket över huvudet direkt jag kom hem!

Upp och iväg kändes allt bättre och tror ni inte att när vi står som bäst i en kö till provrummen på monki så ser jag min nr 1# favvo redhead kliva in med en blond TILL favvo i släptåg. FIck typ fyrverkerier i bröstkorgen, så glad blev jag. Fast mest för att Karin (Mahieu.blogg.se) såg så oerhört glad ut över att se oss. Bäst. Sedan dök Ebba (Inte Z, HJ) upp i ett provrum inne på carlings i full flärd med att pröva snygga jeansshorts. Vi drog oss ut och iväg mot nya äventyr därefter(DVS köpa mjukglass), åt världens godaste jordgubbsströssel, min absoluta favvo. Satt på apberget och skrattade, lyckades av olycka ha sönder min strut men det blev smart för då kunde jag äta all glassen utan struten om jag ville. Kajsa mosade sin i ett försök att göra samma sak och jag skrattade fast det funkade ju också. Sedan drog alla åt olika håll, Kajsa hem, Karin hem, jag och Ebba till Rut mfl. och Amalia till HM och sen hem. Sedan drog jag också hem och var glad. Städade badrummet. Men nu ska jag handla för jag blev energisk och glad och tänker att ibland är livet ganska kluridurigt och snurrigt ändå.

Vilket jättetöntigt inlägg egentligen. Men så kan det bli ibland!

The systrars are back in town

Vi är naturligt snygga

Snyggsystrar i Boden. Det var varmt men inget var öppet och tåget gick om en och en halv timme.

Men tjenare där. Nu är jag tillbaka. Igår till och med. Och jag är vaken tidigt, har inte hunnit ställa tillbaka min sova-bort-halva-dagen-dygnsrytm. Tyvärr blev det inte så jättemånga bra åkdagar i riksgränsen men vi mös på iallafall. Körde snowboard med en tjej som heter Lisa och vi for runt som små yrväder i backen, mest jag för jg ramlade ibland och sen har jag så sjukt otränade benmuskler att jag höll på att dö. Men roligt var det ändå!

Idag blir det ut och försöka få i sig sol, den väckte mig imorse också(Tack och lov klockan nio och inte halv fem som igår) och sedan ska jag... Ingen aning, chilla eller springa eller måla eller så. Eller nej inte måla, jag måste köpa mer akvarellfärger först! Och en ny pensel för den gick sönder och jag uppskattade inte riktigt att måla med en två centimeters pensel, det gick inte jättebra sist.

Men! Jag tar och sätter mig på balkongen till att börja med, faktiskt. Och... glad påsk i... efterskott? Eller? Det har varit påsk också iallafall, jag åt godis, det var gott.

Och vi åkte långt bort



det är kort och köttet är svagt
För nu har jag helt plötsligt kort hår. Den ni.

Klockan 06:28 ska tåget rulla mot Kiruna imorgon men det är SJ vi snackar om så vi får väl se. Jag ska skriva upp hur mycket försenat tåget blir sen.

Ska hur som helst upp till pappa i en vecka nu, vi ska chilla i riksgränsen. Det kommer äga. Jag kommer sakna folket hemma iallafall men men. Jag får väl spara lite extra smarta filosofier att tvinga på era små förvirrade hjärnor sen.

Visste ni att hjärnans storlek inte påverkar intelligensnivån? Visste ni att det är vanligare att säga "Begåvad" när man pratar om förmågor att prestera?

Cya!

And no suprises, please



Folk som är positiva. Är de bara naturligt så? Kan alla bli det?
Svar JA. Alla kan bli positiva. De måste bara sluta vara pessimistiska.

Nu får jag det att låta svinlätt och det är det verkligen inte! Men grejen är, att jag tycker inte det är roligt att lyssna på när folk gnäller på allt och alla, hela tiden. Det gör inget om man muttrar något om att "det är så himla drygt" eller att "Hon gör mig galen!" men försök att fokusera på annat. Du kan annars alltid testa att fortsätta tänka på något som verkligen retar upp dig och sedan inse vilket pisshumör du blev på. Kanske gör du som jag och börjar skratta åt dig själv för Usch vad löjligt arg jag blev på något som inte alls var speciellt stort eller viktigt att ödsla energi på. Annars kan du lägga massor med energi på saker som är kul och positiva istället. Jag kan dra ett exempel:
Du har varit på vårdcentralen där du utsattes för sprutor (som du är livrädd för) och stygn (som kändes skitäckligt). Nu är du trött, har ont och vill bara skrika för att lokalbedövningen börjar släppa och det är ingen hemma samt det är slut på alvedon. Finns det något positivt? JA.

1. Du är inte döende, det gör bara ont och det suger men det kommer sluta snart. Eller imorgon.
2. Hudförändringen du tog bort kommer sluta vara en hudförändring så du slipper fundera på den något mer.
3. Du fick precis ett sms från någon ur din klass som undrar om du vet vad ni hade i franskaläxa till nästa vecka. Dels fick du en påminnelse, dels fick du kontakt med ovärlden. Yay.
4. Du kan nu, för att tänka på annat, feta i dig Ben & Jerrys(om man osm jag är galen i det) och titta på världens bästa filmer och serier. (HIMYM, Scrubs, House, SatC, LotR, PotC, ja jag gillar konstiga förkortningar)
5. Det blir bättre och solen går upp imorgon. Om det inte regnar för då kommer solen kanske inte synas men den finns ändå där! Och jag gillar dessutom regn.

Jag har laddat ner en applikation(till iphone) som heter Gratitude som går ut på att man varje dag på antingen morgonen/kvällen ska skriva fem saker man är tacksam över varje dag. Det kan vara hur stort eller smått som helst, allt från "Jag fick Godkänt på Nationella" till "Jag hittade min andra grönrandiga strumpa". Sedan får man ett citat för dagen där det står smarta eller tänkvärda saker.

Det blir mycket roligare att leva om man är tacksam för små saker istället för att störa sig på stora saker som ändå är svåra att påverka. Man får dessutom så mycket mer gjort.

Nu måste jag skriva färdigt mina hemprov som jag är oerhört tacksam över, då slipper jag plugga och få en blackout på skrivdagen istället.

Lyssna på radiohead när du pluggar för det blir bra då. Eller iallafall för mig.

Den här gången kanske världen förstår oss

Hon äger tyst nu
Cartoon-Olivia. Hon äger.
Hittade ett par svarta linnebyxor som mamma har sytt en gång. De äger.

Ikväll ska jag till Salzor och plugga, dricka te och planera tågresa upp till far min i Kiruna. Vi kommer äga. Ska faktiskt bli riktigt riktigt kul att åka tåg dit upp nu när det kommer vara varmt och INGEN SNÖ PÅ TÅGRÄLSEN.

Det är varmt ute.

VI skulle stjäla allt och slänga bort det igen

SKAVEN "Rymd"naglar som jag helt ärligt tycker är skitfula och jag lägger upp det här av två anledningar
a) Jag har inga bilder på något arbete som jag vill lägga upp
b) SALLY.
Hemma från Ledarutbildningen nu! Det blev en intensiv helg som ändå ägde. Badtunna, bastu, skratt, musik, god mat, trevligt folk och hela kitet! Nu ska jag snöra på mig löparskorna och dra ut en sväng. Sen när jag har tid ska jag fortsätta på mitt 3/3/3-projekt. Om det blir av. Kanhända att det inte blir det, jag är lat.

Han bredvid är så stolt att ha henne nära sig


För hon är snygg
Skrev Nationella i Engelska idag. Det gick bra tror jag. Nu bär det iväg till munkviken eller strömbäck eller vad stället nu hette. Vi ska åka buss åtminstone. Det blir ledarutbildning med trevligt folk. Kommer äga.

Once a jolly swagman camped by a billabong

eller inte
Det är vår på riktigt nu. Jag ska börja ha shorts och T-shirts och fortsätta sätta upp håret tills jag klipper av det, ska verkligen bli jätteskönt. Superless på "långt" hår nu. Det är fint med långt hår men nu vill jag ha kort(are) hår igen.

Följde med mamma ner i källaren och gick igenom några lådor med hennes gamla kläder och fick med mig upp lite jeans och den absolut charmigaste klänningen jag har sett i mitt liv. Den ska tvättas (som allt annat för det luktar källare) och strykas, sedan kanske jag fotograferar den och lägger ut här. Vi får se. Den är fin iallafall. Hittade mycket gamla fina kläder och shorts som går helt i min smak. Hittade också en stickad blå tröja med trekvartsärm och instickade i mönstret tre sjömän, jättecharmig. Mammas klädförråd från tiden innan mig och min bror är rena guldgruvan.

Nu ska jag fortsätta mina förberedelser av redovisningen imorgon på slöjden om Krinolinen(Stålskenad underkjol från 1700-talet) och om Tutu:n(Den klassiska balettkjolen) Ta hand om er!

En Gammal sång jag vill sjunga natten lång

Det finns inga ord
Gammal bild, fortsatte på den igår. En låt av KENT är det. Men jag ska skriva värdigt om den sen. Sen när den är klar.
Myshumör idag, blir det när vädret är mulet och grått, med eller utan regn(med, helst). Dock är jag väldigt trött och jag har inte skrattat så mycket idag heller, men det betyder inte att jag är ledsen eller sur. Bara en sån dag. Dom Dimmiga Dagarna. Verkar som att fler än jag har gått runt i dimman, faktiskt.

Träning ikväll också, kommer äga. Dock inte BJJ(Brasiliansk jujutsu) utan det är träning med gul kyo-gruppen. Jag är rätt nervös, helt ärligt. Det är dels vuxengruppen och dels så har de en högre bältesgrad än jag hade när jag slutade, men jag litar på att Sergio(tränaren) vet vad han håller på med. Blir träning tre dagar efter varandra, tur att torsdag är en stillasittande dag för min del.
Jag känner pojken här i fönstret mitt emot, han samlar drömmar i fickan. På en skenande cykel den där pojken blir säkert pilot.

Kärlek är ett brev skickat tusen gånger

total jävla lycka
Umeå Open i helgen har varit galet stört jättekul. Snygga människor, grym musik, dansande, skrikande. Bob Hund, Daniel Adams-Ray, Håkan Hellström, Säkert!, Doktor Kosmos, the magic numbers och så vidare. Håkan och Säkert! var det bästa. Inte dåligt ös på Bob Hund heller. Kunde nog inte ha fått en bättre festivalstart! Nu ska jag fortsätta på ett nystartat projekt, "3/3/3" kallar jag det. Ni kommer fatta vad grejen med treorna sen när bilderna kommer upp.
Bild från rockfoto.nu

RSS 2.0