I'm not just going to lay here and die

kollaenmassa
Nattbild.
Idag har jag lyckats med tre saker.
1. Jag lyckades snubbla på mina fötter inne på apoteket.
2. jag lyckades utbrista Åh Jösses! när jag snubblade innepå apoteket framför en leende Annika Norlin.
3. jag lyckades ha helt crazy lockar i håret när jag snubblade och utbrast Åh Jösses på apoteket framför en leende Annika Norlin.

Vilken dag. Herre-cheeesus. Ska strax iväg till finaste Olivia för lite kvalitetsskvaller om Draggen och Midgård, utbyten av åsikter och skrattmys. Sen ska jag ju träffa Ellen idag också, min kusin som flyttat hit ändå från Kiruna för att plugga sjukgymnast! Grattis Ellen!

Pics or it didn't happen.

lugn
Bifogar er en ytterst vacker mobilbild på morgonkvisten.

Nu går jag till skolan med mitt vackra fejkafro. Det är ett fejkafro för att
A) Jag var tvungen att tvinna hårslingor i två timmar för att få till det där.
B) Det inte egentligen är lockigt.

MEN det är inte bara lockar för det där är så sabla drygt att tvätta ur. Tar två (minst)omgångar balsam innan det blir sitt raka platta jag igen. Hehe.

Don't ever let them push you around.

Ja men ibland så eller va men vadfan orka
Arkivbild för jag har verkligen inget nytt eller spännande.

Idag utbröt något slags panikartat kaos(till skillnad mot ordningssamt kaos) på mattelektionen när vi skulle räkna en hel hög med uppgifter på max 20 minuter för sen tog lektionen slut. Det flög runt både kul stressade kommentarer åt höger och vänster.
"Hallå, visst har vi lunch efter det här?"
"Hur kan du tänka på mat i en situation som denna?!!"

Och
"Det här var ju inte så svårt precis."
"Du tjänar nog inte på att stressa."
"Jag tvivlar på att det finns en djupare kluring dolt i 'placera ut < eller > mellan dessa tal.' som kräver en mer utförlig analys..."


Insåg efter tio minuter att det tack och lov inte var så komplicerade uppgifter och hann klart i god tid vilket betyder att det inte blev hemmaplugg mer än nödvändigt hemma. På historian började vi med källkritik. Älskar min klass. Fick igång världens diskussion efter lektionsslut om den första månlandningen 1969 var fejk elelr inte. Kom överrens med Amalia och några andra om att vi borde snacka med Norge för Norge är ett rikt land som inte ens är med i EU(eller?) och inte är så himla tighta med USA, så att de kan skicka ut en månlandare och leta efter rester från tidigare månfärder.

Ikväll är det centralen också! Pepp!

I don't even know you and you won't even know I'm gone.

okej
Arkivbild från Maj.
Tänker börja skriva små fula lappar med fina ord och lägga i folks väskor, jackor och skåp. Imorgon är det tisdag och jag måste gå på biblioteket. Jag har sexton böcker som är utlästa för en vecka sedan och inget nytt att läsa och inga nya läxor. Än.

Hummingbird

(S)
Inte lugnt vad kreativ bild det här blev. Cheesus.

Jag har pluggat. Både matte och biologi. Jag har lagat mat. Jag har städat. Jag har gjort en Screening i Engelska. Jag har tränat. Jag har gjort en massa andra saker.

Jag har gjort allt jag skulle ha gjort under veckan utom de saker som inte har lagts till på listan ännu, då uppgifterna inte existerar. Nu tänker jag titta på Doctor Who.

Dessutom är mitt hår lockigt. Det brukar det inte vara. Hoo hoo, det ser ut som en uggla i natten. Hoo hoo, fladdrigt och ruggigt.

Tycker att Ellen Wallin har världens snyggaste hårfärg. Och att hon målar så himla fint.

Orange and white, dark red, green and yellow

nej förfanMitt hår är crazy(kaj) och det är inte ditt. (Förlåt men Bababa du vet att jag älskar dig ändå)
Drog ut sådär på kvällskvisten till Sunset park festivalen. Där fanns allt möjligt, både bra och dåligt. Musiken var väl lagomt halvkass. Folket var mysigt. Kajsa köpte äckelsnygga skor för femtio riksdaler. Faafdjkfslasjlvdlvf. Typ så. Sen så hade tydligen kvällens huvudband, från Tyskland, försvunnit och trots att även polisen var inkopplad kunde de inte finna de två tyskarna. Jag cyklade in i en lyktstolpe på vägen hem också. Misstänker att den hoppade ut framför styret. jklasfjlsc  nu svamlar jag bara. Jag är trött. Undrar om de återfann bandet?

Lite sorgligt var det. Men jag vet inte vilket band det var.varför då? jag vill inte bli älskad så man får inget för det när man är som vi man får inget för det när man vill folk väl när man har en vilsam själ.

Lyckan finns i form av en svart låda. Det kanske ser ut som vilken svart låda som helst, men den innehåller massa koder. Ur dessa koper kan min dator läsa Avsnitt av Doctor Who. Det är nämligen en Extern Hårddisk som jag har fått till låns av typ världens grymmaste Naturarkille! TACK JAG ÄLSKAR DIG!
Han har en ascool blogg, läs den: Decipher.blogg.se

hnfmnaksjdhjdfASKJ SÅ DÖK RESTEN AV SKOLAN UPP

TYP SÅ OKPEJAaaj. Vem sa att man ska träna mot träningsvärk? Aj. Jag har ont i mina ben, både träningsvärk från gårdagens runda och nu från kvällens. Aaaj det känns inte alls bättre. Lögn och snack och trams är det. Jösses. Surar och lyssnar på Cameleon Circuit varvat med Owl City och Radiohead. Nej okej jag surar inte egentligen. Bara lite kanske.

Imorgon kommer resten av Midgård tillbaka. Känner att imorgon är en bra dag att börja sent och ha två lektioner. Så man får bli lite vettskrämd i taget menar jag. Kanske försöker ta mig till teaterdelen och säga hej till mina teaterapor. Om jag vågar. Minns hemskt tydligt mitt första minne av midgård.

Jag var en liten töntig och livrädd prasoelev från nionde klass. Jag hade den enorma turen att hamna i en klass där jag kände igen en snubbe från ledarutbildningen, inte vem som helst utan kanske en av de roligaste, lite småknäppa, killen därifrån. Han är asgrym och heter Magnus så ni småfjantar som i framtiden får/har haft honom som ledare vet att ni har grymma dagar framför er. Hur som helst. Jag hamnade i hans klass och genast kändes allt bättre. Dagen började med ekonomi eller något liknande, samhällskunskap kanske, med en lärare som ritade pilar upp och ner och kors och tvärs och fram och tillbaka istället för att skriva vad hon menade och ingen fattade mer än mig och jag fattade inget alls.

När jag på någon vänster hamnade ensam i teaterkorridoren så krälade det omkring treor och drog efter mina ben. Aldrig blivit så chockad i mitt liv. Vad är detta för gökbo där lärarna ritar pilar åt alla håll och folk krälar runt på golvet och försöker vräka omkull en?

När vi hamnade på Vildmannen och skulle äta så var veggomaten något oidentifierbart, grönaktigt slem med pasta, som mest växte i munnen. När jag som bäst satt och försökte svälja så får jag frågan om jag vet att det bara är töntar som går praso. Men det där var väl taskigt svarade Magnus i mitt ställe medan jag tuggade och tuggade. Lyckades sedan pipa ur mig något i stil med Jo men jag ska ju ändå gå natur så men då hade den osm slängde det ur sig övergått till att bita ut olika mönster ur gurkskivor och tävla om den snyggaste med sin kompis. Vad är detta för galenskap undrade jag.

Någon gång på eftermiddagen så fick jag och min prasokompis fria händer att springa runt och det gjorde vi. När vi sedan ville hitta vår klass så letade vi upp deras schema i informationen. Vad vi då fann var ett långt pass utan namn i regnbågens alla färger som höll på i cirkus två timmar. Helt slut gick vi och lade oss i varsin fatboy i biblioteket och sov ett tag. När jag åkte hem så minns jag inte vad jag tänkte, bara att jag nog inte ska gå där iallafall. Det är lite för mycket av allt, man blir ju helt utmattad.


Och ändå hamnade jag på Midgård och det känns underbart. Fast. Nu kommer treorna och tvåorna. Som sagt. Två lektioner och lagom med tid att bli vettskrämd på.

Hello, do you remember me? I am your long lost penpal.

den e fin

Min väska som är äg F.Y.I.

Första skoldagen har klarats av utan problem. Skolan är äg. Jag går med tre av de bästa människorna jag känner. Började naturligtvis redan på uppropet med att vara tönt och duktigt påpeka att Rova är ett mellannamn och INTE mitt efternamn. Kaféterian är helt sjuk, kommer äta ihjäl mig och min plånbok där så jag får rulla ut lagom till studenten.

Det här ska nog kunna funka, om jag lyckas överleva fyra mattelektioner i veckan.

Where was I when the rockets came to life and carried you away into the alligator sky?

mmmmmmmmmmmmmm

Sånt behöver jag massor av. Mmm.

Sista dagen innan skolan börjar. Har försökt leta reda på min hjärna och dagen har också börjat med att jag har vaknat fem, sex gånger i panik över att komma för sent till skolan... Som börjar IMORGON. Gav upp och klev sådeles upp vid tio. Ska försöka måla lite idag och dra ner till staden för att rensa huvudet med att promenera. Ev. tar jag med mig longboarden men jag börjar tycka att det är pinsamt att krascha i a) stenar b) tanter c) lyktstolpar eller elskåp och d) mina fötter. Hehe. Borde kanske börja med Yoga så jag blir smidig och annat som kan vara praktiskt, lugn kanske? Ja jösses nu börjar gymnasiet. Tur att jag har en grafräknare redo ifall vi får matteprov första dagen eller något.

Nä nu drar jag på mig löparskorna och ut innan jag blir tokig, det där var ju inte ens logiskt. Eller så yogar jag lite istället. Jag tror det blir bättre.

y u mad tho?

>:c
Så fantastiskt okreativ att det borde förbjudas.

Fantastic!


Han är söt okej?
Han är den tionde, och han är söt, okej? Ser fram emot kommande säsong med honom i. Massor med honom. Mmm.
Har sett klart den första säsongen av Doctor Who. Något säger mig att mitt liv kommer innehålla massor av stirrande på en skärm nu och ständigt spanande efter en stor blå låda med texten "Police Box public calls" på. Även mardrömmar om Slitheens och Daleks. Och jag ska lätt skaffa mig en Sonic Screwdriver. The end. Nejmen. Det blir asnajs. Kom igen!!

Keep your canvas bags

Har hunnit se halva första säsongen av Doctor Who med Sofia nu. Ikväll(rättare sagt typ nu) kommer resterande avsnitt avnjutas med kombon popcorn och te. Inget konstigt med det!

Still got legs!

Fick nyligen veta att Cameleon Circuits musik handlar om serien Doctor Who. Gaah. Nu sk jag invigas i fanhänget med säsong ett. Taggad på livet o så! Doctor who? The Doctor! och Rose och allt. Hehe.

Jag vet hur du ser ut i inga kläder

fast typ vete
Iphonebild från stugan.

Dagen har startat med dansande till Maggios senaste platta och storstädning, Sofia kommer ju hit imorgon. Hon ska ta med sig första säsongen av Doctor Who! Ser så himla fram emot att se det och att hon kommer hit, såg lite klipp och grejs på youtube och blev galet taggad! I övrigt så känner mig som Charlie McDonnell idag, han äger. Han heter charlieissocoollike på youtube. Han äger. Han bara äger. Och han bor i London. Ägpoäng för sin otroligt vackra dialekt.

Hehe.

No need to be alone.

Hihi busigt va
Snott bilderna av den vackra tjejen som jag lunchade med igår, Ebba på Http://Ebbazingmark.se
Maten som jag lagade blev så mycket som en Hallon&Passionsfruktsallad med babyspenat och färsk fårost, Basilika&bulgursallad med grillad Halloumi, ruccolapesto och det ni ser på den andra(och sista) bilden är en ny grej jag testade, ett verkligt riskexperiment; Tofu cheesecake. Känns som något jag kommer fortsätta att leka med, det var roligt och blev rätt bra för att vara ett första försök att använda tofu, NÅGONSIN. Visste inte ens vad jag skulle leta efter när jag snubblade in på ica gourmet. På kvällen så träffade jag Fredrik och Kajsa på hamnis där någon kille spelade lite låtar, två egna också, det var mysigt! Diana anslöt och vi köpte sedan ett kilo godis med choklad och utan gelatin och "Foffade" resten av kvällen. "Foff" eller"Foffing" är ett verb som används i Storbritannien för att beskriva att man inte gör något speciellt. Men mysigt hade vi!

Idag har jag trallat runt på den mysiga marknad som umeås torg och gata mot staden är fylld av, Bondens marknad. Det fanns så mycket gott där, hade absolut kunnat köpa en hel hög av allt, haha! Provsmak på pumpernickelbröd, honungsbröd, getostar, hjortronsyltar och havtornsmarmelader, morotskompotter och färska grönsaker. Vi fick smaka på bland annat en kålrabbin och det var så väldans gott. Påminde lite om äpple i konsistensen, iallafall om mina favoritäpplen. Fick med mig en vit korg och en havtornsmarmelad hem, en farligt god en som min mamma uppskattade minst lika mycket som jag! Havtorn är så gott, ett av mina favoritbär att lägga på pavlova(En maräng med grädde/liknande och bär eller frukt på)!

Nu ska jag strax kliva ombord på norrlandskustenbussen och åka ut till min mormors sommarstuga för lite friluftsliv med svamp och bärplock, målning och potatisfix! Vi hörs om några dagar! Jag tänker inte göra några förtidsinställda inlägg för så intressant är inte min blogg och så många läsare har jag inte och dessutom så känns det töntigt med tanke på att jag verkligen måste anstränga mig för att komma på något att skriva om. Men ha det bäst du som läser!

Don't you worry about a thing.

den är kajsas
Börjar detta inlägg med en bild från Kajsas blogg Kajsamarkstrom.blogspot.com på den finaste blomman jag vet; SOLROS! Ska ha ett sådant fält utanför mitt hus i framtiden, önska mig lycka till!

Tycker det är hemskt trist att vi är så dåliga på att påminna de vi bryr oss om att vi faktiskt bryr oss. Och att man ska känna sig jobbig när man är först att smsa eller ringa. Jag har till och med problem med att svara i telefonen, i MIN mobiltelefon, för då känns det som om jag stör den som ringer mig fast jag uppenbarligen ej gör det för den som ringer ville antagligen ha tag i mig. (Det är logiskt, kom igen!) I just called to say I love you borde vi alla köra på. Eh. Ja.

Sitter med ett block, en penna och otagliga kokböcker och recept på internet framför mig då jag planerar att göra en vrålgod lunch imorgon efter att ha varit ute och sprungit. Det tycker jag är kul! Funderar också på att köpa en genomskinlig burk för att baka kakor och lägga i den. För det vore sorgligt med en genomskinlig och tom kakburk.

Tänkte lista mina favoritkokböcker för er som är intresserade! (Kom igen det är spännande!)
*Rosendals Trädgårdscafé av Monika Ahlberg, Ewa-Marie Rundquist och Kent Nyberg.
Mitt basrecept(Det godaste jag har testat!) när det gäller chocolate chip cookies finns där, sega, tefatsstora och med två sorters choklad. Blir inte sämre av att det är solrosor på just den sidan heller! Förutom att det finns massa underbara bilder bland de 188 underbara recepten finns det enkla tips för att så och skörda grönsaker, örter och vad annat du kan plantera. Fett plus i kanten för det!

*Alltid Hungrig av Renée Voltaire
Begreppet "High Energy Living" är återkommande i denna fullspäckade och glada kokbok. Med få ingredienser i udda kombinationer och utan massor av krångel går Renée lös i köket med kött, fisk, vegetariskt, ekologiskt, utländskt och saker som bara inte går att kategorisera. Mycket av det godaste jag har ätit finns i just denna kokbok! Att alla rätter har så udda namn som "Mannekängpizza" eller "Robertos marulk med kärlek och pesto" är också en charmig detalj i min mening!

*Schücks sommarmat av Cathrine Schück, med fotografier av Albert Håkansson och Illustrationer av Birgitta Watz.
Inte behövs någon brännare, skummjöklsmaskin eller ens elvisp för att fixa god sommarmat i den här boken, en vass knis och en spis med ugn är alldeles tillräckligt! Mycket grönsaker, färska kryddor och medelhav med en släng åt det asiatiska hållet är vad som fyller sida upp och sida ner i denna underbara kokbok! Mat från Maj till September!

*A piece of Cake & Leilas middagstips av Leila Lindholm.
Åh, dessa böcker, dessa böcker..! Mina absoluta favoriter när det gäller tårtkalas eller fikabrödsfix! Cheesecake, pavlova, kokostoppar och massa mer! Blir många utropstecken men det är så jag tycker om att uttrycka mig! Fyllda med både lätt och svårt, oftast mer svårt än lätt men det blir ack så gott att det är värt det. Skulle sälja en del av min själ för de halloncupcakes jag brukar göra med receptet ur just dessa böcker.

Jag har svårt att fatta att jag just skrivit såhär mycket om kokböcker och tyckt att det verkligen varit roligt. Mat är kul! Imorgon kommer bli en rolig dag känner jag på mig!

I want to love you but I don't know if I can.

med mutter som inte är butterYou and me are drifting into outer space.
Coldplay är äg. Just sayin'. X & Y var det där ur.

Lyssnar på en spellista som Amalia har gjort. Den äger. Skulle gå och se Harry Potter ikväll men alla bra platser är borta och jag tänker inte se slutet, liksom 'the end', från en plats på kanten. No shit, sherlock. Aldrig. Så p.g.a min tjurskallighet och alla människors dumhet att sno de bästa platserna så skjuts förmodligen kvällens planer upp.

Amalia pratar i sömnen. Det önskar jag att jag fortfarande gjorde. Då vet man att man kan drömma!

I am an asphalt flower

Du har en
Har Amalia här. Är glad.

I don't want the world to see me 'cause I don't think that they'll understand.


pussar
Mm.
Gör om i mitt rum. Min vägg "väggen" har dött. Och blivit naken. Inga bilder kvar. Bara en klocka. Och Lilla my och Snusmumriken för de är målade där. Varenda liten papperlapp, varje foto, poster, vykort, målning eller text, tyglapp, medalj(en), pärlplatta och måttband(et) är nerpackade i en låda. Den står i garderoben. Enda spåret av allt som en gång suttit där är hål efter nålar, klistriga sår efter människor som lämnat min vägg och minnen som plockats ner.  Tänker göra om nästan helt. Bort med allt gammalt. Nästan. In med nytt. Har hjälp av världsbästa Amanda som är galen i design och blev eld och lågor efter bara skissen över hur väggarna går. Ängeln Amalia var också sugen. Det är fritt fram med synpunkter från alla som tycker det är kul men jag är jävligt petig med hur jag vill ha mitt rum. Ska tokrensa. Städa ut.

Nu är det höst. Molnen är så vackra och  träden blir ännu vackrare snart. Speciellt lönnarna. De blir både gula och orangea och röda.

Känner mig en aning sämpig. Det ordet kom Sally på. Vet ej vad det betyder. Men så känner jag mig, ungefär.

Cry no more tears

existens upphör
Jag älskar Kiruna. Så är det bara. Men nu är jag hemma.

Imorgon ska jag träffa Amanda. Taggad till tusen på det. Länge sedan jag var taggad på något nu.

RSS 2.0