Måndagsbarn

massa klotter
Söndagar är sådär.
Måndagar är såhär.
Snart är det sommarlov. Det ni. Fast jag har tre år kvar, tre år kvar, tre år kvaaar i skolan minst.

En dag bor jag i Italien och gör pistageglass på tre olika sätt. Då kommer matte C vara långt borta. Nu är matten närmare än glassen.
Tyvärr.

Peh.

The Boy Who Couldn't Stop Dreaming

epic of doom


Lite bilder på vad som (inte helt onödigt) införskaffades på Designmarknaden på hamnis idag.
Älskar örhängena, vita duvor är mina favoriter(efter gråsparvar) och de där pappersfåglarna är underbara. Klänningen är en sån där som jag har letat ihjäl mig efter. Dock så får ni bara se axelbandet för jag lyckades inte ta en enda bra bild på den och min kamera är dålig på att ställa in skärpan.

RadioHead- Ok Computer & Amnesiac
U2-WAR

Tycker att ni borde kolla in Kajsa, Karin, Ebba och Ebbas webshop, http://eljestvintage.blogg.se!

It's halv sex in the morning, gotta make frukost eller va

Så, under gårdagen hann jag med Grubberevyns premiär, cyklande i regn, rosor och besök på ica, skrattanfall som aldrig vill sluta, film med varierande trötthet i målgruppen, snack in på småtimmarna, att höra när tidningen kom, få en intervju+artikel om ett gäng hjärtegryn som kommer vara på designmarknaden imorgon på hamnis(från kl 12), en dryg timmes sömn, vakna halv sex på morgonen, gå och handla på ica igen med pensionärerna och hon den där tjejen med kånken, hem igen, brödbakande, fruktsalladsfixande, enorm frukost helt enkelt. Trötta söta glada flickor kring köksbordet halv elva, äta tills man blir illamående.

Jag gillar sådana dagar.

Men nu ska jag och mamma sortera teburkarna och planera inför sommarlovet, varpå jag tänker sova. En liten stund iallafall. Men jag måste diska också.

NI får inga bilder, för jag kan inte överföra minnen ur hjärnan.

Should I trust the postage due, to deliver my heart to you?

Näe
Dear Jamie... sincerely me-HelloGoodbye

En eller två nätter till. Sen är den klar.

Jag äger ett par ljusrosa converse. Wiiie.

Så nära får ingen gå

så är det bara
Det kommer bli många sena nätter nu framöver känner jag på mig. Sa ju att jag fortfarande målar.

Referensbild: http://kajsamarkstrom.blogspot.com/2011/05/20-maj.html#comments

Glósóli

Tror att finskt ritkol kan vara min nya kärlek. Kan aldrig ersätta akvarell, givetvis inte. Har börjat lyssna på isländsk musik, helt och hållet Ärkehertig Pascal Fredrik Niklas-Hubert över Skandinavien Och Island's fel. Han som spelade titellåten för mig första gången.

Kulturnatta ägde. Tårtkalas på dagen med glada människor, musik hela kvällen och natten, syntmusik bestående av en duo med två så galet snygga killar att jag fick magknip, dans tills hjärtat brast.

Söndagen blev ett virrvarr med teater, veggomässan och sedan hemflärd i all hast.

Hittade en symaskin i en garderob här hemma som är från cirkus femtiotalet. Den är grön och instruktionsmanualen är underbar.

Jag är dålig på att fota det jag målar, lovar att ni får se. Någon gång.

Just det! Jag ska ju volontärjobba efter gymnasiet har jag bestämt. I ett år eller så. Sedan hem och plugga. Så jag vidgar mina vyer och allt annat klichéigt och cheesy man kan säga om en sådan resa.

I am one of thoose melodramatic fools

DET ÄR INTE KLART OK
De är inte klara.
Hittade min gamla Green Day-tröja
, med design från en poster under American Idiot-tiden. Dookie är fortfarande det bästa albumet och Basket Case den bästa låten. Eller ja det finns massa bra från andra skivor men Basket Case. Den bara är. Och tröjan. Den är fortfarande stor. Nostalgi. Men Billie-Joe har blivit gammal. Han är ändå fortfarande fin. Mike är finast. Jaja.

Hittade också ett klipp på youtube från Umeå Open som är filmat typ tre personer från mig och mitt skrikande gäng, jag hör sjukt tydligt vilka av oss som skriker var. Jag älskar mina och Karins falsettkråkor och jag älskar Kajsas manliga jag-är-så-hes-att-min-röst-inte-håller-ordentligt-vrål. Älskar Pascals manliga falsetter och alla de andra människorna som hungrande stod och skrek efter blod. Eller grönsaker om de var vegetarianer. Qourn kanske är bättre då. Ja, qourn. Vegetarianerna skrek efter qourn. Och de andra efter blod. Fast mest efter Annika Norlin. Den kvinnan är. Hon bara är. Om ni bara visste att hon är. Jisses.

Anyways, jag var iväg en sväng på Midgårds Kulturfestival ikväll. Teater, dans, improvisationsteater, folk som målade på en tavla, köpte handmålade akvarellvykort. Loppis. Massa massa snygga människor. Kommer få enn snygga-människor-overload när jag börjar där. Man kanske vänjer sig. Ehumn. Jag skrev ner allt under kulturfestivalen på baksidan av vykorten så att jag, när jag tar ner dem, kan läsa och komma ihåg vad som hände den kvällen. Det är dumt när man glömmer bort sådant. Det borde man inte göra.

10 Green Day-låtar jag tycker är bra:

1. Basket Case
2. When I come around
3. Jesus of Suburbia
4. Saint Jimmy
5. Are we the waiting
6. Minority
7. Wake me up when september ends
8. Good Riddance(JA jag blir förbannad när folk säger "Time of your life" för den heter Good Riddance vadfan)
9. Macy's day parade
10. Heart collide[none-albumtrack]

Mest gamla låtar.Down to earth

WIPS

Fredagen den trettonde maj bjöd på ett fenomen kallat friluftsdag. Det är då lärarna delar upp sig på några platser och ser till att ungarna inte är i skolan. Resterande tycker om att planera, vara ledig, nej jag vet inte, göra någonting. Jag körde yoga och american football. Askul.

Myste på resten av kvällen med Olivia, Amanda och Libbe. Såg film och lagade mat. Skrattade. Ägde!

Håller på med ett bildprojekt till min bildlärare(NO WAY) som ser ut sådär just nu(bilden överst på sidan) och ska in på måndag. Inte klar än. Den går in under något som han håller på med som heter vem är jag? och han hade tänkt ta med en jätteful bild från när jag gick i åttan. Ville göra något nytt som är vem är jag? som är just jag. Han blev glad.

Nu händer det annat spännande, ytterligare ett projekt och stuffs!

I guess I'll never know, why sparrows love the snow.

I'm free to be whatever I choose and I'll sing the blues if I want

nejmen
En jävligt smart låt av Oasis. Whatever. Lyssna på texten och tänk lite.
http://www.youtube.com/watch?v=9gWMjHnBj-A
Nu är det varmt ute. Sommaren är snart här. Det känns bra. Men jag måste köpa nya akvarellpapper. Mina blev av olycka täckta med bläck. Hmpf. Jag behöver bättre arbetsytor. Typ golvet.

Jag är inte rolig när jag är förbannad. Det fick en frälsningssoldat erfara idag. Han tyckte att homosexuella skulle sättas i fängelse eller värre. Han var bara lite äldre än mig. Slutade med att han mumlande stoppade ner sina papper i väskan och försvann bort från stan. Hoppas han tänker om lite. Blir så arg när människor tror att vi kan dela upp oss i grupper som talar om, hur mycket vi är värda. ad spelar det för roll om jag lever korrekt enligt vilken religion som helst, följer alla regler till punkt och pricka, om jag inte är en bra människa gentemot andra? Vad spelar det för roll om jag jobbar för att det ska bli så svårt för alla som inte är som jag som möjligt? Varför kan jag inte istället leva efter att vara en bra medmänniska och satsa på medmänsklighet? Och varför säger många som jag, utan att faktiskt agera utåt i en situation som faktiskt ger dig tillfälle att förändra?
Den ni.

Tänker fortsätta leva efter min egen filosofi; Om man inte tänker vara snäll kan man lika gärna bli en grönsak som äts upp av aggressiva vegetarianer!

And I never understood a written plan

Borde lyssna mer på Tallest Man On Earth och Oasis. Är helt enkelt på sånt humör. Sånt humör äger.

Fick ha en amalia hos sig idag. Såg ett stycket Ebba, Emma-Lisa, Kajsa och Karin på stadens torg idag. Hade inte upptäckt dem om jag inte hade sett ett magiskt hår som kan lysa upp den mörka natten. Sen startade jag och Amalia ett litet charmigt projekt som kommer ta tid. Sjukt lång tid.

Nu svamlar jag mest men det är det som jag gör bäst. Annars är jag bra på att tänka för mycket.

Eller kan man tänka för mycket? Är det inte egentligen ett enklare uttryck för att överanalysera? Eller syftar vi då på två, egentligen, helt olika saker? Tänker jag för mycket nu eller överanalyserar jag bara?

Det är frågan.

Sáre-go vuomi guobirbealjážat njolggiidedje

I Sarévuomi sprang den öronmärkta renen iväg.

Jag har hunnit med massor utom att blogga. Så kan det gå.

Helgen spenderades hos far uppe i norr och delvis i Norge. Såg massor med kul saker där. Som till exempel att fjortisarna i Narvik har olika Converse på höger och vänster fot. Skrattade i smyg. Det var intressant. Vi besökte krigsmuseet också. Det var ännu mer intressant. Jag HAR fotograferat, jag lovar, men jag måste krångla över bilderna i datorn först och jag är en latmask. Hade roligt på tåget, vi märkte att "alternativa familjen"(Mamma,Pappa,barn, alla klädda i alternativ stil och båda de vuxna mycket stiliga.) satt i samma vagn på nästan samma platser som vi både på uppresa och hemresa. Det var speciellt.

Jag kan sova överallt, när som helst, var som helst, om jag är trött. Utom när jag verkligen måste. Tror det blir så för att jag sätter press på mig att NU MÅSTE JAG SOVA och då går det inte. Bättre att spontansova istället då. Typ på lästiden. (jag är sjukt skillad på att sova sittandes och se sjukt koncentrerad och vaken ut, helt amazing.)

RSS 2.0