We'll steal a car and crash in the ocean.Pluggar kemi långt efter mörkrets inbrott. Källa efter källa till panik, dränker dem med te. Kolibrin surrar, fladdrar, har nog dubblats sig till två allra minst. Men det är lugnt, vi klarar det här.

Is it dark, where you are? Can you count the stars where you are? Do you feel like you are a thousand miles from home? Are you lost where you are? Can you find your way when you're so far? Do you fear where you are, a thousand nights alone?

Civil warBiologiprov, snurrigt huvud, skakiga händer, måndagsdag. Every now and then I fall apart. Lagg, lagg, lagg, lägg? Vad är det som laggar, min hjärna eller är det det på skärmen? Behind the door, should I open it for you? Impulser som är bra och räddar upp och mödrar som äktar nyfikenhet. Var har jag lämnat andra halvan av hjärnan vill jag veta, jag är så disträ att jag glömmer att starta vattenkokaren.

Breathing comes in pairs except for twice. One begins and one's goodbye.

AvalonHar överlevt min första dag som tränare i simskolan. Kurar ihop i tröjan, biologibok på golvet, flingsalt på tungan och det känns som att det borde snöa men solen skiner idag. Ytterst märkligt. Ord upp, ord ner, inga hamnar riktigt på rätt plats idag. Inte bokstäverna heller. Sigúr Ros, te, Simon and Garfunkel och att flyta trots man sitter still. I'm so lost inside myself, outside of this body, out in the world.

Ég gaf ykkur von sem varð að vonbrigðum.. þetta er ágætis byrjun.


Stroll around the grounds until you feel at home.
Spelar Simon and Garfunkel och strollar runt mellan kök och vardagsrum och småplockar, fixar, donar. Nynnar med i Mrs. Robinson, och ler varje gång blicken landar på sängen. För där ligger tre glädjeämnen.
Snobben & kärleken från fina Noomi, en bok som slukar mig med svarta hål och supernovor av  mamma.
Och.
Mina converse. Rutiga och alldeles ljuvliga. 
Från fyra av de bästa i världen. Får ett kviller i magen av att titta på dem. Till sommaren kommer de vara mer slitna och då, då ska ni klottra ner dem med själstankar och oförnuft så jag alltid kan bära er med mig. Hur många hundra mil bort ni än hamnar. En svullen läpp och det gör mig bara glad, även om det gör ont, för den bara hjälpte till att dölja glädjetårar. Väntar på familjen och ikväll har jag massa Doctor Who att se, sex säsonger sådär. Sjutton kanske blir ett lite mer bra år.
Yes I think that everything is going to be alright someday, somehow, my dear.

Sitting on a sofa on a Sunday afternoon, going to the candidates debate. Laugh about it, shout about it. When you've got to choose ev'ry way you look at it, you lose.

Parsley, sage, rosemary, and thyme(Tracing a sparrow on snow-crested ground)Vinden mot mina fönster, morrande, vass. Sherlock på skärmen, hopkrupen i för många tröjor. Iskylan som alltid. Att ha fina kvällar med underbara människor i färskt minne och att ändå, så fort natten smyger på och sömnen är lika ensam som jag, då kommer Boken fram. Ord som snavar ut över raderna likt mig över gator och meningar som beskriver universum och en snöflinga som smälte för tre veckor sedan. Hummingbirds in a chestcage.

Are you going to Scarborough Fair? Parsley, sage, rosemary, and thyme. Remember me to one who lives there, she once was a true love of mine.


Barely surviving has become my purpose.Inblick i livet någon annan har. Vad ser du? Läppar som inte riktigt vill le, händer som vägrar bli varma alls idag. Men, vad kan man skriva om det? Lifehouse, liv, låtsas, och gör det illa kvickt.  You'd better fix your mask of smoke and mirrors. Ta ett djupt andetag, stryk den darrande kolibrin över huvudet och se hur bilen kraschar i slow motion.

How long have I  been in this storm? So overwhelmed by the ocean's shapeless form. Water's getting harder to tread  with these waves crashing over my head.

You calm the storms.
Jag har livlinor, jag har liv, om de lever i livet är jag inte säker på, men att de lever i mig vet jag. Hjärta. Ska alldeles strax sätta mig och börja analysera film och historia med finaste. Hjärna. Lifehouse och när man känner för mycket är det okej att läcka. De vill inte samarbeta. Snöstorm ute. I mig.

You are the light that's leading me to the place where I find peace again, you are the strength that keeps me walking, you are the hope that keeps me trusting.


We sure are cute for two ugly people.Tid är något ganska förädiskt. Nyss var det idag och nu är idag igår. Tiden är över tolv. Det är märkligt, det där med tiden. Hur den kan förändra saker så snabbt. Idag, imorgon, när jag har sovit, så kommer underbara Finaste Ida hit. Analysskrivande, analyserande, matte och sånt som vi alltid gör. Och i en klänning med fåglar finns ett hjärta som slår, kanske starkare än många andras.

I don't see what anyone can see in anyone else but you.


Men jag var så ung och dumdristig och tårar rann ner för min kind.Dum är den unge som tror att någonting ska vara enkelt. Du kanske tror att du har lösningen, för i ekvationen x^2=10x passar x=10 in, om man skriver den på det rätta sätt som man ska. Men det finns också ett till svar, att x=0. Och hur gör man i ekvationen om mitt liv, när det är så många variabler och så lite siffror som går att räkna ut? När får vi lära oss allt om skillnaden mellan svalornas hastighet beroende på om de kommer från Afrika eller Europa, när berättar någon för oss att om vi spelar Simon & Garfunkel när vi diskar så är det ingen som hör våra tårar, när får vi veta att bara för att vi vänjer oss vid tanken på förändring så betyder det inte att vi kommer bli okej, vem kommer ge mig en annan regel eller formel som jag kan lösa mina ekvationer med när kvadreringsreglerna inte räcker och PQformeln inte är relevant?

För vem kan glömma att stjärnorna någon gång blir stenar? Och vem vet hur länge vi har varandra.

Touched the sounds of silence.Alla hjärtans dag. Alla. Hjärtan. Alla hjärtan eller bara de hjärtan som orkar slå? Bara mänskliga hjärtan? Slår även det för de som har två hjärtan? Och för de som har en ångestkollibri i bröstet, är dagen även för dem?

And the sign said, "The words of the prophets are written on the subway walls and tenement halls" and whispered in the sounds of silence.

Now I need you to fix me.Har ungefär samma positino som nedre bilden. Så otroligt kaosartat trassel i huvudet med formler och uträkningar, blir alldeles illamående av alla siffror och termer och H2SO4 med nedsänkningar och laddningar. Huvva. Har ett nytt blåmärke och ett mindre skolarbete att tänka på. Kort dag imorgon, lite sömn inatt. Trassel. Trassel. Trasselsudd. Åh. Och jag är ändå så glad att skolan finns. Hur skulle jag annars få struktur i vardagen? Rutiner och något upp i allt ner och något ner i allt upp, balansen min hjärna så desperat kräver? I love it but it's killing me. Hatkärlek. Åh.

Slowing down, I can't move. I battle my faith to get through. Can't let go, I'm holding on, it's all I ever wanted.


All that I dreamt had been untrue.
Högt tempo hela dagen, från det ögonblick jag vaknade till skrivande stund. Högt tempo, hög puls, höga förväntningar, högt fall, höga toner, högar med röda pappershjärtan, höga viskningar i låga rum. Lyssnar på en blandad spellista med allt man inte orkar och det lättsamma som behövs i en kopp med för sött te och en iskall säng. Länge leve industrierna och jag har ingen motivation till livet, räcker det som ursäkt till att arbetet är sent inlämnat? Död åt matematik och om du frågar mig är du vacker, det är du, och det gör inget att det blir lite fel ibland för det är det fina med dig; man tycker om dig för du är en underbar människa.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jag stirrade in i stjärnorna och natten och mörkret när jag gick hem med min minusgradigt rökiga andedräkt och mina snubbelfötter och Gaze into the stars and get lost. Jag vet inte vad jag skriver riktigt, men kanske är det bara alla orden som vill ramla ut ur fingertopparna och nu får de göra det. Ibland är det bara så.


Last night, we had a great fight. I fell asleep in a horrible state, then dreamt that you loved my best friend. My heart would not mend - seemed it was fate.

Let's conspire to igniteI'll never let you go if you promise not to fade away, never fade away.

You've got a smile that could light up this whole town.Bakat cupcakes och klippt pappershjärtan. I was a flight risk with the fear of falling. Diffusa tankar bakom varje klipp, inofficiella meningar bakom varje kristyrprick. Wondering why we bother with love if it never lasts. Jag tycker inte om helger, det blir för mycket luft trots tokpackat schema. You made a rebel of a careless mans carefull daughter. Försöker fylla hjärnan med lite andragradsekvationer men de trillar ut lika snabbt. Do you remember how we felt sitting by the water, when you put your arm around me for the first time? Klipp, klipp. Silverblad genom rött. Every time I look at you, it's like the first time.

I know your favorite songs and you tell me about your dreams, I think I know where you belong, I think I know it's with me.

When fools can be kings.Natt. No one's going to take me alive. Nattliga funderingar och pyjamas, sömnögon. I'll show you how God falls asleep on his job. Trådtrassel, tanketrassel, det finns inga lösa ändar att börja dra i ens en gång. Som vanligt. You and I must fight to survive. Natt. Som sagt. Sömnen, kom och hämta mig. Omedelbart. Jag är så trött.

Don't waste your time, or time will waste you.

Better of together.


Djupsnack, mattesnack, totalt jävla mörker över andragradsekvationer. Lyckan över en uträknad ekvation som varar i tre sekunder. Läs mig som en öppen bok. Åker vidare nu för att baka semlor med underbara fina. Då är vi ju tre som håller uppe masken, iallafall. Det känns på något skruvat sätt ganska bra.

Perhaps if I was just a little bit stronger, just a little bit wiser, just a little less needing, maybe I'd get there. Just a little bit pretty, just a little bit more aware, just a little bit thinner, and maybe I'd get there.

Life makes love look hard.Tröttdag. Som alltid. Lever halvt efter matteprovet. Verkar som att du har brutit den trenden nu? Åh vad jag önskar att det var ett plagg som gick att hänga av sig, men det är inte det. Det är inte så enkelt. Har känt mig helt pantad resten av dagen, en komplett idiot. Jag brukar ju kunna kemin, det brukar gå jättebra med uträkningarna. Helt blankt. Inte ett enda logiskt tankesätt, inga formler som talade till mig. Helt pantad. Du ser så miserabel ut. Patetiskt snörvel över den patetiska existensen. Etik och moral är först andra motionen, länge leve prestationen. Knäcker kotor i nacken för fjärde gången och dricker sjätte koppen te sen jag kom hem och min tjocktröja är Bordeaux.

Stranger's silence makes me wanna take the stairs. If you were here, we'd laugh about their vacant stares but right now, my time is theirs.

Remember this feeling.
Full rulle hela dagen. come back come back come back to me, now. Åkte buss, rätt buss, klev av på rätt ställe efter guidning av Hampus, ramlade iväg till skåpet. Rockryggen som försvann just som jag dök upp, ovetande om min närvaro. Är hon frånvarande? Sjunka ner på golvet, du måste hitta gympaskorna annars kan du inte springa snabbare än den röda krokodilen!! Du har bekväma axlar. Redovisning, matteplugg, matlagning som man inte äter av själv och brödbakning. Varenda spelnörd jag känner är jättesocial och trevlig, vad har du träffat på för miffon? Finaste vänner och resten av veckan kommer bli bra. Om jag överlever morgondagens matteprov. Det är en ny dag framför mig imorgon. Då är det bara att börja trampa. Hur är det med dig idag? Ena foten framför den andra, höger, vänster, höger, det kallas att gå. Meh, helt okej, still got legs! Du och jag, vi äger.

Don't you worry your pretty little mind, people throw rocks at things that shine but they can't take what's ours.

I had the time of my life fighting dragons with you.Svar till kommentar på förra inlägget: Hejhej Axel!!
Spelar "Long Live" för tusende gången, snubbeldansar, fryser så jag skakar och orkar inte hålla ögonen öppna. Sånt är livet. Hoppar iväg på en buss till en annan slags verklighet, en fin sådan. En sån där vi är glada och skrattar, du och jag. Trots att allting är så krångligt och jag blir alldeles trasslig i huvudet och för att jag har kalla händer och det finns det Folk som har också och man kan tydligen heta Alberto Maagnus eller något sådant och det tycker jag var intressant. Att vara cynisk och bitter och att rycka till av smärre hjärtattacker, att ta hundra bilder och att säga saker som är perfekta för att de var så oväntade. Och du är så fin men jag vet inte vad jag ska ta mig till med mig själv.

And the cynics were outraged, screaming "this is absurd!". 'Cause for a moment a band of thieves in ripped-up jeans got to rule the world.

We've got to find other ways to make it alone or keep a straight face.
Jag fortsätter med mina dåligt upplösta telefonbilder.
Landat hemma i min säng efter en lång helg med fina människor i en iskall värld. När termometern går förbi -30 så orkar inte temperaturen inne gå långt över 10 C' (första bilden). Fem lager kläder och ändå frusen. Kom hem och hetspackade upp väskan för att åka vidare någon timme efter hemkomst till simhallen där jag haps om havers ska börja jobba inom en snar framtid. Hoppsan. Fryser fortfarande. Frusen i själen är jag nog, och det kan inga varma duschar eller heta temuggar(eller heta tips) smälta.

And I've always lived like this, keeping a comfortable distance and up 'til now I had sworn myself that I'm content with loneliness because none of it was ever worth the risk.

Unfold your paper heart.Owl city överallt och symmetriska mönster på mitt golv nu, materiella ting i formation. Sovmorgnar är bra att ha, speciellt om man går och lägger sig. Då lägger man sig ner och låter kroppen vila för att den behöver ju sin energi, en del människor gör så, andra försöker inte ens. De tystdansar, skriver uppsatser, tassar, läser, vrider sig, spärrar upp ögonen och tror att de kommit på något ingen annan har. Jag åker på ledarutbildning nu över helgen, om ni funderade varför det inte dyker upp några kryptiska besvärliga trasseltexter med tre eller två bilder över(som idag kommer ur telefonen min).

"Man ska inte lyssna på alla andra jämt, ibland måste man gå djupare och känna vad som finns inuti en själv. Lyssna på rösten som viskar i en vad som är rätt."
"Och om du gör det, vad hittar du då?"
"... Nirvana?"


The end is uncertain and I've never been so afraid,  but I don't need a telescope to see that there's hope and that makes me feel brave.

Tomorrow, I'll make you smile.Förlåt för mer Doctor Who angst, Lovisa.
Blanda ord när man skriver och därför helt enkelt bara skriva halva ordet och sedan göra snirklar fungerar utmärkt. Orossjuka och trasiga händer är tydligen vanligare än jag trodde, tydligen är högerhanden vanligast. Minimala avstånd som känns som flera hundra mil och faktiska flera hundra mil som känns som minimala avstånd. My skin remembers the touch of yours.

Love's got an enemy, it's bleeding inside of me . I can't get enough of it
.

It could stay this simple.


Lagat mat. Acts as Commander in Chief for the military in wartime. Lyft stenar från bröstet. They are appointed for life. Popcorn och mer skratt. This means that there is usually a clear win for one candidate, but it can also mean that a candidate can win the electoral vote but not the popular vote. Vad vore jag utan dig, vännen? Minusgraderna idag är vansinniga, kanske fryser fler än jag(som alltid fryser på daily basis) nu. Huvva.

But that was Wisconsin, that was yesterday.

Black hole sun.Ilska och frustration på debatt och lektioner. Det är en bedömning av din prestation, inte din kunskap! Krock och krock och en arm runt en axel. Helomvändning. Tankeomslungning. Om du uppnått det högsta betyget, kommer du fortsätta att sträva efter kunskap då? Sätter mig efter min sista lektion på bussen till Ida. Mina muskler är högexplosiva just nu, peta inte på mig för då kanske du åker på en smäll. Den här dagen har börjat sämst, varit sämst, kommer sluta grymt. Så snart jag får dra härifrån.  Expecting a teenage rebel? Fine, I'll give you a teenage rebel.

Boiling heat, summer stench underneath the black, the sky looks dead. Call my name through the cream and I'll hear you scream again.

RSS 2.0