Men när natten är ljus i vårt 60-talshus så var vi långlångtlångt härifrån.

Feminism is the radical notion that women are people.
-
Har väldigt lite ord idag.
 
 
Jag är född i en tid precis när dammet lagt sig ner, en meningslös tid, exakt en tusendel försent och visst bor det ett skrik nånstans i lugna, tysta liv, en vild fantasi som dränks i lådvinsnostalgi. 

It was so easy and the words so sweet.

hommehomme:

Lukas Ziegele
Ibland bara kommer det över mig. Det är som att varje gång jag tar upp mina gamla målningar så stiger det ett moln av känslor; en filt av damm och ångest och saknad, över mig, runt mig, på mig. Och när en städar rummet från kanterna och in mot mitten och känner sig så fångad där med väggar runt sig så är det lika bra att låta det vara. Fundera på att sätta upp dem, bestämma sig för att låta bli. Besluta att slänga dem, plocka upp dem ur sopkorgen igen. Släta ut dem. Lägga tillbaka dem i lådan med filten.
 
Glömma bort allting igen.

It's like forgetting the words to your favourite song.

Lyssnar på Regina Spektor, dricker nya tesorter i köket med en fin. Skrattar. Ordvitsar och kalla fingrar, böcker som får en att gråta. Heltidsfeminister och idioti och så himla mycket kärlek.
 
Eet.
 

She dreamed of para-para-paradise (every time she closed her eyes).

This could be para-para-paradise.
Jag är så töntigt, stormigt och intensivt jävla kär i dig att det inte ens går att förklara för jag begriper det ändå inte själv. Min Sol.
 
Är sådär löjlig igen. Lyssnar på Coldplay, ler mot solen istället för att kasta sten mot den, snurrar håret i en knut, kysser kysser kysser Dig, sveper in Henne i min famn och blir "Carried away", bokstavligt talat, av Honom och allting är bara så fint och jag är bara så lycklig och De är bara så fantastiska att jag får svindel, mina små glassätande gosmänniskor,  hur hamnade vi här samtidigt ens och ska vi räkna ut oddsen och bara håll hårt i mina händer så snurrar vi tillsammans, allihopa i en enda stor virvel av lycka. Älskade mina. Ni är så fina.
 
Fin dag, solväder och sol i magen och överallt är allting så ljust. Bra.
 
Åh.
 
When she was just a girl, she expected the world, but it flew away from her reach so she ran away in her sleep and dreamed of para-para-paradise, every time she closed her eyes.
~~
She said 'oh, I know the sun will set to rise. This could be para-para-paradise.'
 
 

All I ever want to feel.

Jag tycker om att sitta i solen fast det är lite för kallt för att ha jackan uppknäppt och låtsas att det är vår. Bära runt en kylbag med glass, åka skumpig buss och laga mat i ett enda kaos som skulle kunnat vara ett kollektiv. Äta middag med lilla gänget, skratta, diskutera det stora och det lilla, ljudeffekter till allt, Magnus Betnér och fniss, massor med kramar och episka strider "until the death", bli sömnigare och få tyngre ögonlock och höra ett myller; grötigare röster runt en och vad pratar ni ens om längre, vara alldeles varm i kroppen och bara få vara här mitt bland tre. Det är något underbart. K.A.O.C. Jag borde stava mitt namn med S istället så vi kunde vara KAOS.

Då tror jag att inget kan göra ont någonsin mer.


Lugnet.

Internationella kvinnodagen! Tack för frukost på sängen med tomtebloss och allt min lilla feministälskling.GEWD MERHNERNG
Someday, somehow. Billie the vision & the dancers. Den låten är total sinnesfrid för mig. Inte på grund av att den är lycka, sommar, värme, resor eller liknande som jag vet att den är för andra. För mig är den en fristad eftersom den nådde in under skalet när jag var som allra svagast och behövde någon som allra mest.
 
Jag hade aldrig hört den förut, vi var på en liten festival; picknickfestivalen tror jag den hette, och jag visste inte vilka de där Bill och någonting med dancers var. Jag visste vilka Invasionen var, och han på bas är ju skitsnygg och det är alltid bra att ha någon annan att tänka på som omväxling. Ungefär så. Jag minns väldigt mycket från den dagen för ja, det var bara över dagen, och det känns som en hel evighet sedan. Trots att den bland många andra dagar är som en nål i en muskel som gör ont och får mig att rycka till så är den ändå fin, den var fin, det var bra. Fast det var förjävligt. Ung och dum och full av så mycket som sprakade och hopp och oj vad ledsen jag blev, nästan alltid, och ändå gav jag aldrig upp hoppet. Aldrig aldrig aldrig. Mådde illa, var trött, yr. Orkade inte stå upp mot kvällen, frös i mina sommarkläder. Köpte en EP av Invasionen, lyssnade på prat om veganmartens och försökte le. När de där jävla Billie and the dancers äntligen skulle köra så var jag gråtfärdig av så mycket att jag inte ens orkade försöka stå och se om jag gillade dem. Jag gick bort från scenen och sjönk ihop mot en soptunna som stank och som geting cirklade kring men jag orkade inte bry mig. Jag bara satte mig ner och väntade på att vi skulle åka hem. Och ungefär samtidigt som jag lade ner min sköld och kurade ihop ryggen som en krok så började Someday, somehow spelas. Alla ord bara flög in i själen och lindrade allt. Tog bort allting som stack. Sökte inte ett par ögon som stod framme vid scenen, bara lyssnade och lät det droppa pärlor på knäna.
 
Yes, I think that everything is gonna be alright someday, somehow. Och jag kunde tro på det. Och det kan jag fortfarande när ångestkatterna lägger sig tvärs över bröstkorgen. För det blir alltid bättre, det blir det.
 
Jag tvivlar på att jag kommer glömma bort det där, och jag vet att jag aldrig kommer glömma bort att det fanns ett par vakande ögon som tyst tog hand om mig utan att säga något, som kom och satt bredvid mig vid soptunnorna, som hämtade en filt och värmde med sina händer och som alltid kommer vara mer av en ängel än en människa för mig. Lilla Edelweiss.

Så du står givakt med din rygg rak och tar fyrahundra slag.

https://cdn3.cdnme.se/2628118/6-3/pic_5130e849ddf2b3666d4ae515.jpghttps://cdn2.cdnme.se/2628118/6-3/pic_5130e8499606ee3314965f49.jpg
Snön töar bort. Allting smälter. Färgerna blir skarpare. Jag ser ingenting men jag ser allting. Luften krispigare. Jag kan inte andas. Kanterna blir rakare. Allting är så snett. Folk är fulla av leenden och skratt. Jag orkar inte stå.
 
Det är som att jag ser allting så annorlunda. Gamla vänner är alltid vänner, ovänner är inga alls, bekanta hälsar jag på, alla färger är så klara och sikten är för tydlig, jag kan inte se någonting. Allting luktar så starkt men ingenting smakar någonting och jag kan inte andas i mitt skinn för födelsemärkena är för många och nätterna för kalla och allting runt omkring mig gör så ont. Så jag blundar, hårt, och håller för öronen, hårdare, och faller mot det svarta havet. Höjer volymen och startar om 400 slag bara för att få höra basgången igen, igen, igen. En gång till. Bara en gång till. Ingenting når in, bara skrapar på ytan. Det är som att hjärtat sitter utanpå, alla kan se hur det pulserar och hoppar till varenda gång du möter mina ögon som jag helst gömmer under lugg.
 
Alla färger är för rena, allting bara snurrar.
 
400 slag- kent

RSS 2.0